zondag 27 februari 2011

Ko is er klaar voor

Morgen begint school weer na een regenachtige voorjaarsvakantie. In de onderbouw start dan ook gelijk het nieuwe thema en dus is Ko er weer helemaal klaar voor:Jawel, hij gaat morgen als clown trerug naar school want het thema is Cirkus. Ko droomt er ook van om te kunnen toveren, dus heeft hij ook een cape gekregen, voor het geval dat die droom in de komende weken uit gaat komen.

vrijdag 25 februari 2011

A room of one's own

Wijze woorden van Virginia Woolf, en het is waar, ook vrouwen hebben een eigen plek nodig. Voor werk, hobby’s of gewoon even rustig nadenken. Maar ik heb dat tot nu toe nooit gehad. Ben er nu wel mee bezig, om van het oude rommelhok een eigen kamer te maken. En alleen al dat proces, hoeveel moeite het ook kost om de tijd te vinden en hoe langzaam het ook vordert, geeft al energie en rust. Ben benieuwd wat het dan wel niet zal brengen als het af is!
Ik had wel al een bureau, maar omdat dat in de huiskamer stond en dus door iedereen gezien werd als een handige dump voor allerlei spullen, moest ik steeds mijn heil zoeken aan de keukentafel, voor zover die beschikbaar was.Maar sinds vandaag weet ik in ieder geval dat dat verleden tijd is! Een eigen bureau in mijn eigen kamer, waar de laptop dus kan blijven staan, om de draad weer op een ander moment weer op te pakken. Luxe!

zondag 20 februari 2011

Vooruitgang

Al maanden loop ik tegen de inrichting van mijn huis aan te hikken. Overal zijn dingen die nog afgemaakt of gedaan moeten worden. Maar waar vindt je de tijd? Had al bedacht dat ik me moest richten op kleine stapjes en tevreden zxijn over wat wel gedaan is, en soms lukt dat ook. Zoals vandaag: nieuwe boekenkasten in een pas geschilderde werkkamer met nieuwe vloer helemaal ingericht en alle boeken gesorteerd! Heerlijk. En vooral ook dat de vier(!) dozen die er naast staan vol zitten met boeken waar ik afscheid van ga nemen. Da's pas lekker opruimen.
En nu de rest nog.

woensdag 16 februari 2011

Crea Beas

Ik ben (gelukkig) niet de enige thuis die houdt van creatieve activitieten. Zo hebben mijn meiden deze fraaie schilderijen gemaakt.
Een andere favoriet van vooral de jongste is Pixel. Daar later meer over.

vrijdag 4 februari 2011

Lena Nyman

Heb net het bericht gekregen dat de geweldige actrice Lena Nyman op 66-jarige leeftijd is overleden. Zoveel mooie rollen, zo'n sterke vrouw. Zij zal gemist worden. Gelukkig zijn de films er nog. Ga vanavond ter ere van een mooie vrouw Höstsonaten (Herfstsonate) van Ingmar Bergman kijken, niet de meest spraakmakende maar toch een van haar vele hoogtepunten.