maandag 18 april 2011

Vrijdagmiddagblues

Wat doe je als je op vrijdagmiddag thuiskomt na een lange werkweek? Je constateert dat er nog heel wat aan het huishouden moet gebeuren en dat er nog wat werk gedaan moet worden en dat dit alles niet anders is dan elk weekend. Dus ga je naar binnen, zoekt wat kleren en tandenborstels bij elkaar en vertrekt voor een weekendje weg! Even geen huishouden of werk. Ok, betekend wel dat de maandag nog drukker is dan anders, maar dan heb je wel eerst lekker kunnen genieten van de kinderen en de rust van even niets kunnen en moeten.

donderdag 14 april 2011

Telefoon

Tegenwoordig is iedereen altijd en overal bereikbaar. Zelf heb ik via mijn werk een smart-phone zodat ik niet een mail hoef te missen en dag en nacht herinnerd kan worden aan mijn overvolle agenda, grote hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden. Oké, dat ding zijn voor mijn werk best handig, maar levert ook aardig wat stress-momenten op. Tot voor kort tenminste.
Want sinds kort verschijnt er dagelijks een SMS op dat ding met een andere invalshoek. Berichten als: “LET OP! Vrije dag”, “Werk niet té hard” en “Heb je wel genoeg aan jezelf gedacht?”.
En zo zie je maar weer dat
a) het heerlijk is om mensen om je heen te hebben die om je geven, en
b) dat een stress opwekkend ding door een ander gebruik juist de broodnodige rust kan brengen.
Bedankt lieve weldoener!